Bilservice

Alla bilar behöver servas med jämna mellanrum. I de flesta fordon finns en servicelampa som lyser när det börjar bli dags. Lampan lyser efter ett visst antal mil, vilket till antalet är specifikt för just din bil. Många väljer att göra sin service årligen, men för de som kör långt kan det behövas fler än en servicegenomgång per år. Om man vill veta hur långt det är kvar till nästa service, skriver tillverkaren ned serviceintervallerna för just din bilmodell i servicehäftet.

Allt för din bil
När man väljer en mekaniker kan det vara bra att veta vad de erbjuder. Detta då många tycker att det är smidigt att ha allt samlat på ett ställe. Till exempel erbjuder inte alla bilmekaniker service och det finns både auktoriserade och icke auktoriserade mekaniker. Det kan även vara bekvämt att ha ett däckhotell kopplat till sin bilmekaniker.

Behöver man en mekaniker på grund av en skada på bilen där försäkringsbolaget är inblandat, bör man kontakta sitt försäkringsbolag före servicen, då de brukar ha vissa förvalda mekaniker som de samarbetar med.

Nyströmsbilar
Om du behöver en bilservice Västerås kan du kontakta Nyströms bilar. De erbjuder en helhetsservice för din bil som inkluderar alltifrån service och reparationer till däckhotell och en butik med bildelar. Har du ingen bil ännu, säljer de även nya Citroën, Mitsubishi och Suzuki, såväl som begagnade bilar av betydligt fler märken. Nyströms bilar erbjuder allt vad en bilägare i Västerås kan tänkas behöva för sin bil.