Fastighetsskötare i Uppsala

Fastighetsskötare i Uppsala finner ni på Holktis. Holktis består av sju engagerade heltidsanställda. Alla anställda har varsitt hus som de har eget ansvar över. Detta gör att de skapar en relation med alla som bor i fastigheten. De erbjuder fastighetsjour vilket är en stor fördel. Deras motto lyder ”inget är omöjligt”

Trädgårdsarbete stor del av arbetet
Fastighetsskötaren arbetsuppgifter är bland annat gräsklippning, ogräsrensning, beskärning av träd, buskar och häckklippning. Uppenbarligen blir det fler arbetsuppgifter på sommaren då grönskan är på sin topp, där med skapas fler arbetstillfällen. Då krävs det att arbetsstyrkan utökas avsevärt. Dessa arbetsplatser brukar fyllas ut av sommarjobbare då det är ett hyfsat simpelt jobb som de flesta klarar av att utföra.

Vinterhalvåret
De flesta arbetsuppgifter görs på sommarhalvåret och det blir färre uppgifter på vinterhalvåret. Dock läggs snöplogning och saltning av uppfarter till på listan på vintern, om det blir någon snö det vill säga.

Städning
Andra vanliga arbetsuppgifter för en fastighetsskötare är städning både in- och utvändigt. Det kan vara uppgifter som att städa i trappuppgångar då det lätt blir grusigt och smutsigt på grund av att man ofta går med ytterskor i trappuppgångarna.