Skruvkompressorer i olika miljöer

Komprimering av gas används vid olika situationer. En situation kan vara när man behöver pumpa upp sitt däck och en annan är när industrier behöver bygga upp tryck i olika gaser. Då trycket kan byggas upp på olika sätt är det viktigt att det finns olika kompressorer. Skruvkompressor är en som är uppbyggd med hjälp av två spiralskruvar. Varav de två skruvarna roterar åt olika håll och därmed bygger upp ett tryck.

Två olika skruvkompressorer
Det man dock bör veta är att det finns två olika sorters skruvkompressorer. En som är oljefri och en som använder olja. De som är oljefria behöver va tillverkade i mycket högre kvalité för att kunna fungera korrekt. Detta gör att de oljefria är mycket dyrare i pris och därför föredrar många att köpa de som använder olja. Vid enstaka fall kan det vara så att processen kräver en oljefri kompressor, det är oftast vid dessa processer som de används.

Hänsyn till driftekonomin
Ifall du använder komprimerad gas en hel del är det viktigt att du hittar skruvkompressorer som är tillverkade av hög kvalitet samt är pålitliga. Det bästa är att skaffa kompressorer som är tystgående, vilket gör att du kan jobba i samma rum som maskinen. Ett stort plus är om kompressorerna är tillverkade för att ta hänsyn till driftsekonomin. Detta menas att maskinerna förbrukar så lite energi som möjligt, vilket gör att du i längden sparar pengar. Förutom mer hållbar miljö kan du faktiskt sänka arbetskostnaderna med upp till 35%.